ANASİAD Başkanı Cep: "TOKİ’ye çağrıda bulunuyorum, inşaat malzemelerini Anamur esnafından alsınlar"

Anamur Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (ANASİAD) Başkanı Asım Cep, Radyo Türkmen FM’de yayınlanan ve bölgenin en çok dinlenen radyo programı olan “Akdeniz Sohbetleri”nde Vedat Çelikbaş’ın sorularını yanıtlarken, “TOKİ’ye çağrı yapıyorum, inşaat malzemelerini Anamur esnafından alsınlar” dedi.

Radyo söyleşisinde soruları yanıtlayan Cep, Anamur’da TOKİ tarafından yapılan inşaatların bölge insanına daha fazla katkı sağlaması gerektiğinin altını çizerek TOKİ’nin inşaatlarında kullanılan
malzemelerin ilçe dışından değil de yörede ki nalburlardan temin edilmesini istediklerini söyledi. TOKİ’nin Anamur’da ki müteahhitleri ve inşaat işçilerini dikkate alarak çalışmaların sürdürmesinin daha doğru olduğuna işaret eden Cep, TOKİ’nin büyük kalem inşaat malzemelerini bölge dışından toplu olarak temin ettiği duyumlarının kendilerine ulaştığını hatırlattı. TOKİ’nin inşaat malzemelerini Anamur esnafından almasını istediklerini kaydeden ANASİAD Başkanı Cep, “TOKİ, Anamurlu nalburlara, Anamurlu inşaat müteahhitlerine ve Anamurlu inşaat işçilerine iş sağlayacak imkan tanımalı” şeklinde konuştu.

Telefonla canlı yayına katılan Türkiye İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası (TİMSE) Genel Başkanı Nazım Aygün ise ANASİAD ile inşaat sektöründe işbirliği yapacaklarını doğrulayarak, ANASİAD’ın davetlisi olarak Anamur’a geleceğini kaydetti. İnşaat sektörünün çok zor günler geçirdiğini hatırlatan Aygün, öyle görülüyor ki 2008 içinde müteahhitlerimiz zararına konut satacaklar” dedi. Aygün, ekonomide düzelme işaretleri olmadığını da sözlerine ekledi.

MUZ-DER Başkanı Niyazi Sinanoğlu’nun Ankara’da 9. Cumhurbaşkanı Demirel’i ziyaretini değerlendiren Cep, Sinanoğlu’nun çalışmalarını gururla takip ediyoruz, Sinanlı Obası Anamur için ciddi çalışmalar ve çıkışlar yapıyor” dedi.

İş dünyasının ve Anamur’un, Anamur Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin çalışmalarını takip etmesini öneren Cep, önümüzdeki günlerde önemli etkinliklere imza atmaya hazırlandıklarını kaydetti. Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU

Yorum bırakın